GAAB Arquitectes | Sostenibilitat
1505
page,page-id-1505,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Des de fa anys a Gaab Arquitectes ens dediquem a la construcció sostenible, pensem en el futur i això ens porta a treballar amb la fusta; un tipus de construcció emergent  que aporta molts beneficis.

A la construcció en fusta trobem dos sistemes constructius diferents amb grans prestacions:

  • L’ENTREMAT LLEUGER: Aquest sistema estructural es basa en panells estructurals autoportants fets amb petits muntants o bigues separats a poca distància i un tauler per cada cara.
  • CONTRALAMINAT(CLT): Panells massissos fabricats amb làmines de fusta creuades i encolades. Estructuralment treballen com a parets amb la capacitat de transmetre càrrega en totes les direccions. Permet construccions de llums més grans i més plantes d’alçada.

 

AVANTATGES  DE LA CONSTRUCCIÓ EN FUSTA

  1. Estalvi Econòmic, com que les cases de fusta tenen un sistema de construcció i una planificació mes detallada prèviament al muntatge dóna lloc a ser mes econòmic.
  2. Eficiència energètica: La fusta es un material natural i orgànic amb unes qualitats acústiques i tèrmiques excel·lents. Aquestes prestacions fa que com aïllant sigui molt eficaç i es redueixi el consum energètic.
  3. La resistència que ofereix la fusta en quant a resistència estructural i al foc es la mateixa que d’altres materials com el formigó o l’acer.
  4. La construcció amb fusta és en sec i amb un material lleuger, de fàcil manipulació i que no genera residus. Per tant s’estalvia energia, aigua i temps d’espera d’assecat.
  5. És un material natural. Beneficia l’ambient que es respira a l’edifici, millorant la qualitat de vida i aportant confort i sensació de calidesa.
  6. La fusta és un material aïllant, que no genera ponts tèrmics i que té la capacitat d’autoregular la humitat.

 

Aquí teniu un resum dels habitatges amb qualificació energètica A

pierrot sense info

WhatsApp Image 2018-05-08 at 19.04.57

Habitatge unifamiliar aïllat

 

Habitatge construït a base de fusta laminada (CLT). Aquest habitatge està situat cap al sud-oest per un bon assolellament. Té un sistema de ventilació creuada i un sistema domòtic intel·ligent que ajuda a mantenir el confort, entre d’altres.

La superfície construïda es de 480m2 aprox. consta de tres plantes. L’habitatge disposa d’una habitació individual, dos habitacions dobles i dos suite. Una de les suites te accés independent per tal de potenciar la singularitat. També te tres banys i dos aseos, estudi, menjador, cuina i d’altres cambres complementàries. Pel que fa al exterior la casa te 515m2 aprox. de jardí i una piscina amb cloració salina i il·luminació subaquàtica.

Habitatge Unifamilair aïllat

 

La superficie total constuida es de 560 m2, amb un jardi de 656m2 aprox. i la piscina de 56 m2 aprox. L’habitatge està construït amb criteris d’eficiècia energetica des de la construcció en fusta per tal de garantir un control tèrmic fins a una ventilació creuada junt amb un sistema de climatització intel·ligent.

Consta de quatre suites i un bany de cortesia, sala d’estar-menjador, dos estudis, cuina, aparcament, entre d’altres. La peculiaritat d’aquesta casa es la piscina que consta de dos vasos. El més lúdic es el primer que trobem quan surtim al jardi que amb un salt d’aigua cau al segon vas de forma rectangular; aquest te una escales directes des de la suite principal. Acabats amb peça porcellanica i iluminació subaquàtica.

IMG_9545

IMG_9544

margets sin info