GAAB Arquitectes | Us
1157
page,page-id-1157,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

És un estudi d’arquitectura creat l’any 2007, amb una experiència acumulada durant 10 anys en projectes realitzats pels seus fundadors, Josep Aurell i Ballesteros i, Toni Grabulosa i Areny. La seva activitat ha estat principalment en el camp de l’habitatge i de les instal.lacions Poliesportives, tenint com a client diverses administracions públiques i associacions privades.

 

El nou estudi neix amb la voluntat d’oferir un servei global, desenvolupant projectes d’arquitectura complets, amb el suport de col.laboradors externs d’una trajectòria comuna anterior, com estructuristes o enginyers, que s’integren en el procés de l’estudi, donant un resultat òptim, tant des de l’arquitectura com des d’aquells aspectes més tècnics.

 

En la segona etapa de Gaab, a partir de Gener de 2011 l’estudi es regenera a partir de la relació constant amb professionals en l’àmbit de l’Arquitectura i d’altres àrees professionals de diferents vessants, podent així oferir productes complets, des de l’inici de la proposta, fins al fet de poder treballar amb el concepte claus en mà. Així, el despatx es nodreix dels coneixements i professionalitat d’empreses de construcció tecnològica amb fusta, de publicitat i comunicació, d’anàlisis de pressupostos i costos de construcció, de solucions verdes per a cobertes i façanes, d’enginyeria i d’auditoria energètica i de gestió econòmica i arquitectura legal. Amb aquest conglomerat, Gaab Arquitectes pretén donar resposta ferma i àgil, a totes les circumstàncies amb les que es va trobant.

Els nostres serveis:

 

Equipaments

En aquests tipus de projectes, el client es difumina en l’administració o empresa gestora. Això es molt important per entendre que son construccions que van destinades al ciutadà. Així, s’ha de dur a terme l’esforç d’interpretar les necessitats dels futurs usuaris. El client però, acota la sol.lució per tal de poder-la dur a terme, i normalment, participa activament en el procés de concepció de l’edifici. Han de ser edificacions molt pensades en el futur manteniment, i en la fàcil gestió. Això és un dels puntals a l’hora de garantir l’èxit d’un edifici d’ús públic.

 

Habitatges

Contemplem el procés de crear l’habitatge amb quatre fases ineludibles, que ens permeten personalitzar la proposta i dotar-la de tot allò que el client creu necessari. A partir d’un primer brifing, on s’exposen totes les necessitats, es genera un primer document amb plantes de distribució i un seguit d’imatges en 3D. A partir d’aquí els posicionaments d’ambdues parts, sempre enriquidor i consensuat, ens van duent a la solució definitiva. Aquest procés es pot dilatar en el temps tant com sigui necessari, pensem que es indispensable tenir ben clara i molt definida la sol.lució final, que ens donarà peu a construir el futur immoble. Nosaltres, no som partidaris d’improvisar en el procés de la construcció, és preferible tenir-ho tot molt ben lligat.

 

Infografia

Eina indispensable a l’hora de permetre al client, entendre les solucions que es plantegen a l’hora d’iniciar un procés creatiu de formalització d’una edificació. Per a nosaltres també es converteix amb una eina molt valuosa, a l’hora de plantejar opcions alternatives. Dins d’aquest camp, pren una importància cada cop més rellevant, la successió d’imatges per tal de generar un vídeo. La contundència d’una feina així, ens permet a totes les parts, facilitar la presa de decisions durant els procés projectual.

josep

Josep Aurell i Ballesteros.

Arquitecte responsable de GAAB Arquitectes.

 

1987-1994
Col.laborador i cap de projectes a l’estudi professional d’arquitectura de Juan Antonio Ballesteros.

 

1994
Primer Premi en el concurs d’idees per un habitatge unifamiliar convocat per l’ETSAB (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona), en col.laboració amb Toni Grabulosa i Areny, i Antonio Navarro Witmarck.

 

1995
Arquitecte per l’ETSAV (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallés) Universitat Politècnica de Catalunya. UPC nº col.legiat COAC: 26717-1.

 

1995-2007
Activitat professional en col.laboració amb Toni Grabulosa i Areny.

 

2003
Article ARQUITECTURA BIOCLIMÀTICA I ENERGIES RENOVABLES APLICADES A LES PISCINES COBERTES, en llibre “piscines climatitzades en front del repte de la sostenibilitat”, editat per “el instalador”.

 

2005
Guanyador concurs de projecte constructiu, dirección d’obra, gestió i explotació de Piscina Municipal Coberta d’Alella, en l’area de projecte arquitectònic i dirección d’obra.

 

2005-2013
Assessorament tècnic a departamentde mantenimentde la Ufec,en totes les instal.lacions esportives municipals que gestionen.

 

2007
Ganyador procediment negociat per redacció de Projecte Constructiu i Direcció d’obra dereforma i ampliació de Pavello Municipal d’Arenys de Mar.

 

2009
Dictamen pericial de l’estat de la instal.lació esportiva Piscina Municipal Coberta La Corxera, de Sant Felu de Guíxols.

 

2010
Ganyador procediment negociat per redacció de Projecte Bàsic de Centre de Tecnificació del Patinatge Artístic, PAV-3, al Masnou.

 

2011-2017
Activitat professional en solitari.